Ved at bruge Google Sheets til at kombinere dataene fra Google Search Console og Google Analytics til ét ark, får du adgang til dine bedste søgeord fra organiske søgninger – helt gratis.
Ved hjælp af blot 7 trin, kan du se de søgeord, der førte klik til en side, og de organiske engagements-data for den side, alt sammen ét sted.
Google Analytics-tilføjelsen til Google Sheets trækker organiske landingsside engagements-data, og Search Analytics for Sheets-tilføjelsen trækker de øverste forespørgsler efter landingsside fra Google Search Console. Brug derefter VLOOKUP og en Array Formula til at kombinere dataene til en ny fane, der har din specifikke landings-sider, de søgeord, der førte til klik der, og de specifikke engagements-data. Fantastisk ikke?
Ved du ikke ved, hvilket søgeord der førte til konvertering?
Siden der forsvandt en masse data på søgeords-niveau i Google Analytics har SEO’er kæmpet for at binde søgeords-strategier til målbare målinger. Vi bruger meget til research og udvælge det perfekte søgeords-emne med relevante udtryk. Vi sørger for at skabe de perfekte metadata ved at placere vores topnøgleord på det rigtige sted i titelmærket og integrere dem i metabeskrivelsen, men hvad så? Vi overvåger placeringer og ser på landingsside-data, men vores data er adskilte i Google Analytics og Google Search Console. Det svært at kombinere alle dataene på en måde, der gør den handlingsorienteret.
I 7 nemme trin kan du nu trække alle disse data ud i et ark, så du kan se dit søgeordstema, de søgeord, du får klik på, sideplaceringen og enhver organisk metrik for den side (tænk engagements-data og konverteringer), alt sammen ét sted!
Du kan overvåge søgeords-muligheder, på de søgeord, du vil rangere efter, faktisk rangerer, og hvilke termer og temaer der giver størstedelen af din indtjening eller konvertering.
Trin 1: Hent tilføjelser til ”Google Analytics” og “Search Analytics for Sheets”

Google Analytics-tilføjelsen giver dig mulighed for at trække en hvilken som helst metric fra Google Analytics til dit regneark, og Search Analytics for Sheets vil hente data fra Google Search Console.
Træk fra disse to kilder vil være nøglen til at kombinere data fra Google Analytics og Search Analytics-rapporten på en meningsfuld måde.
Når du har et nyt ark åbent, og du er i tilføjelsesfunktionen, skal det være ret ligetil at finde og installere Google Analytics og Search Analytics til Sheets. Begge tilføjelser er også gratis.
Så er vi allerede godt igang ikke?
Trin 2: Opret Google Analytics-rapporter

Når du har installeret Google Analytics-tilføjelsen, finder du “Google Analytics” i din menu. Hold markøren over Google Analytics, og vælg Opret ny rapport for at komme i gang.
Når sidepanelmenuen vises, skal du vælge den konto, ejendom og visning, som du vil hente data fra. Du vil også være i stand til at navngive din rapport og derefter vælge Opret rapport. Du behøver ikke bekymre dig om metrics og dimensioner på dette tidspunkt, men det kommer senere.
Trin 3: Kionfigurer dine Google Analytics-rapporter

Fanen Rapportkonfiguration, som du nu ser som den første fane i dit ark, er hvor du kan konfigurere de data, du vil trække. Jeg anbefaler stærkt at blive fortrolig med denne funktionalitet ved at se denne hurtige, fem minutters video fra Google som viser en oversigt over, hvordan man genererer rapporter fra Google Analytics i Google Sheets.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=338&v=azOPpD9yg5Q&feature=emb_logo
Mere avanceret
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=N_Ok0rJwj2U&feature=emb_logo
Nedenfor er de felter, der bruges til denne rapport, og du kan finde en omfattende oversigt over, hvad alle disse felter betyder, og de metrics, du kan bruge inden for dem her:
https://developers.google.com/analytics/solutions/google-analytics-spreadsheet-add-on
Bemærk: Hvis du foretrækker blot at udfylde dit ark og læse detaljerne om hver feltkonfiguration senere, kan du indsætte cellerne nedenfor i din tabel i celle B5 (bare dobbelt-tjek, det ser ud som skærmbilledet ovenfor) og spring ned til sidste afsnit i dette afsnit lige efter segmenter.
395daysAgo |
365daysAgo |
ga:sessions, ga:bounces, ga:goalCompletionsAll |
ga:landingPagePath |
-ga:sessions |
sessions::condition::ga:medium==organic |
Report Name:
Det navn, du angav, da du oprettede rapporten. Dette kan ændres, men bemærk, at når du kører din rapport, bruger fanen med din rapport dette rapportnavn.
View ID:
Dette udfylder også automatisk dit profil-id, som du angav, da du oprettede rapporten.
Start dato:
For at sammenligne de sidste 30 dage med de samme 30 dage året før, indstiller vi startdatoen til 395daysAgo
Slutdato:
For at sammenligne hele 30 dage sidste år med hele 30 dage i år vil vi indstille slutdatoen som 365daysAgo
Metrics:
Dette refererer til de metrics, du vil trække, og vil diktere de kolonner, du ser i din rapport. I denne rapport vil vi se på sessioner, afvisninger og målafslutninger, så vi bruger metrics ga: sessions, ga: bounces, ga: goalCompletionsAll. Google har et fremragende værktøj til at søge efter mulige målinger her (https://developers.google.com/analytics/devguides/reporting/core/dimsmets), hvis du til sidst vil teste og trække andet end sessioner, afvisningsprocent og målafslutning .
Dimensioner:
Dimensioner henviser til de dimensioner, du vil se specifikke metrics til; i dette tilfælde landingssider. Vi bruger landingssider som dimension, fordi dette giver os mulighed for at matche søgeanalysedata for landingssidesøgning med landingsside i Google Analytics. Brug ga: landingPagePath til at trække de metrics, du har valgt ovenfor, efter landingsside
Sortere/order:
Google Analytics API vil som standard sortere dine metrics i stigende rækkefølge. For mig er det mere værdifuldt at se de øverste landingssider i faldende rækkefølge, så jeg hurtigt kan se på de sider, der fører mest trafik til mit websted. For at gøre dette skal du blot placere et minustegn (-) før den metric, du vil sortere din dato efter: -ga: sessioner. Du kan lære mere om sortering af metrics via Google Analytics API her: https://developers.google.com/analytics/devguides/reporting/core/v3/reference#sort.
Segmenter:
Det sidste felt, vi vil føje til, er segmenter, så vi kun kan se på organisk trafik. Det er her, du kan placere nye organiske brugere, returnere organiske brugere eller ethvert specielt segment, du har oprettet i Google Analytics.
I denne rapport skal vi dog bruge det primære organiske trafiksegment, der er standard i Google Analytics: sessioner :: betingelse :: ga: medium == organisk.
Som nævnt ønsker vi at se organisk trafik til hver side i løbet af de sidste 30 dage sammenlignet med det foregående år. For at gøre dette skal vi generere to rapporter: en med vores sessionsdata i de sidste 30 dage og en til sessionsdata i samme tidsrum for et år siden.
Vi har 2021 klar til at gå, så indsæt det simpelthen i kolonne C, omdøb rapportnavnet til organiske destinationssider i år, og skift startdato til 30daysAgo og slutdato til yesterday. Dobbeltkontrol skærmbilledet ovenfor svarer til dine konfigurationer, inden du går videre.
Trin 4: Kør din Google Analytics-rapport
Du kører den rapport, du lige har oprettet, ved at vælge Kør rapporter under tilføjelsen til Google Analytics. Vi gennemgår ikke planlægningsrapporter i denne artikel, men det kan være nyttigt at give disse tid til at køre på en bestemt dag for at tilpasse sig enhver løbende rapportering, du har.
Du kan lære mere om planlægning af rapporter her: https://developers.google.com/analytics/solutions/google-analytics-spreadsheet-add-on#scheduling-reports.
Hvis alt er afsluttet korrekt indtil videre, skal du se denne popup:

Hvis du af en eller anden grund ser en popup, der bemærker, at du har en fejl, er Google Analytics fantastisk til at fortælle dig nøjagtigt, hvilket felt der er implementeret forkert. Dobbeltkontrol af dine segmenter her (https://developers.google.com/analytics/devguides/reporting/core/v3/reference), og så længe du bruger gyldig formatering, skal du være i stand til at løse eventuelle problemer.
Forudsat at alt gik efter planen, vil du se et regneark, der ser sådan ud:

Trin 5: Kør din Search Analytics for Sheets-rapport
At køre en Search Analytics for Sheets-rapport er virkelig enkel.
Klik på dit tomme ark (Ark1), og det samme sted, hvor du kunne starte Google Analytics, skal du starte sidebjælken til Søgeanalyse til ark.
Derfra godkender du appen og indstiller parametrene for din rapport. Se på billedet hvilke parameter der er sat. Standard for Search Analytics for Sheets er at trække fra de foregående 90 dage, men du kan justere dette for at vise det, der giver mening for dit websted.

Så længe alt kører korrekt, kan du se dine mest populære søgeforespørgsler, destinationssider, klik, visninger, CTR og gennemsnitlig position i faldende rækkefølge efter klik. Omdøb Ark1 til Search Console Data, og dit ark skal se sådan ud:

Trin 6: Fjern domænenavnet fra landingssiderne i Search Analytics
Vi har en fane med alle vores Google Analytics-data efter landingsside og en med vores Search Analytics-data efter landingsside, så alt der er tilbage er at gifte sig med dataene.
For det første skal vi bare fjerne domænenavnet fra Search Console-dataene. Du bemærker, at data fra Google Analytics trækker de øverste destinationssider undtagen https://domæne-navn.com, og Search Console trækker hele domænet.
Derfor er vi nødt til at formatere dem identisk for at kombinere dataene. For at gøre dette skal du udføre en “find og erstat” på din sidekolonne under fanen Search Console i Google Sheets og erstatte https://domæne-name.com uden erstatning (eliminering af domænenavnet fra URL-adressen ).
Trin 7: Kombiner dataene
Hvis du indtil videre har gjort alt korrekt, kan du opdatere dine webadresser, og dataene vises automatisk i skabelonen til dine specifikke sider.
Når du tilføjer din webadresse, skal du sørge for ikke at medtage domænenavnet. Hvis du f.eks. Vil se data for https://www.domæne-navn.com/products/, skal du skrive / products / i celle B6 og se dataene udfyldes.
Sørg også for, at alt stemmer overens med efterfølgende skråstreg mellem dine Google Analytics-data og dine Search Console-data.
Hvis du har problemer med duplikerede URL-strukturer, skal du muligvis arbejde lidt med dataene for at gøre URL-strukturformateringen konsistent (og også skal du rette det på serversiden!). Dine resultater skal se sådan ud:

Genveje
SeoCustomer
V Stadionsvej 3
9600 Aars
(45) 2241 0834
henrikseocusotmer@gmail.com
SeoCustomer
Bemærk – alt arbejde udføres i samarbejde med Peoplez.