Der er masser af artikler på internettet, der fortæller dig, hvordan du skaber trafik til dit website. Du kan investere i onlineannoncering, søgemaskineoptimering, influencer marketing, brand building eller en af de andre hundreder af trafikgenereringsstrategier derude.
At få trafik er dog ikke slutningen af digital markedsføring. Du skal stadig vise indhold, der får de besøgende til at engagere sig og konvertere. For alle, der har en virksomhed online, er salgskonvertering mest kritisk.
Lad os se på, hvordan du kan forbedre bundlinjen.
Her er nogle flere tips fra Marketing 330.
Hvorfor konverterer mit websted ikke?
Der er mange grunde til, at et websted ikke konverterer. Se på disse top 10 grunde til, at dit websted forhindrer konverteringer, og begynd derefter at foretage forbedringer.
1. Du er fokuseret på design – ikke mål
Et smukt website med de nyeste funktioner kan være godt til en start, men hvis det ikke hjælper dine besøgende med at undersøge eller købe, gavner det ikke din virksomhed. Websites har længe være præget af designere. Men det er ikke nok.
For at konkurrere i dag skal du være fokuseret på at tilpasse dit website til dine forbrugeres mål. Hvis du ikke gør det, finder kunderne et andet sted at handler. At følge de nyeste designtendenser bringer dig ikke særlig langt. At følge dine kunders mål vil.
Billedekarusellen på forsiden af de fleste websites er et godt eksempel på en populær funktion, men datae viser, at det ikke er effektivt. Populær blandt webdesignere – ikke populær blandt brugere.
2. Du er ikke klar over din værdi – hvilket behov dækker du?
Hvilken værdi kan du love at levere til din besøgende? Er det tydeligt angivet på dit website? For mange websteder leverer forvirrede, uklare værdiforslag eller inkluderer slet ikke en.
Hvad er de største problemer som dine besøgende oplever? og hvordan hjælper din løsning dem? Hvis du ikke er krystalklar på dette, går du glip af en mulighed for at få en ny kunde.
Hvilke behov løser du for kunderne?
3. Du gætter – måler ikke
Du kan ikke forbedre det, du ikke måler. De to hyppigste problemer i den henseende er, at du enten slet ikke sporer din webstedsaktivitet, eller at du simpelthen ikke gennemgår dine resultater.
Mange mennesker ved, at de skal måle, men har ingen idé om, hvad de skal se efter, eller hvad de skal kigge efter i deres data: Start med dine mål. Hvad er dit mål som en virksomhed? og hvad tæller som en gevinst? Arbejd nu baglæns og identificer andre vigtige metrics og taktikker, der hjælper dig med at nå dette mål.
Derfra kan du arbejde på at forbedre disse tal, regelmæssigt kontrollere dataene for at se, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer, så du kan justere og finjustere din indsats.
Fx du vil have din kunder til at konvertere til at kontakte dg via en kontaktformular. Men du får ingen henvendelser. Du kan fx:
- Lav en kontaktformular på alle dine produktsider i stedet for bare en kontakt os side
- Målret kontaktformularen til de enkelte produkter og ydelser
- Snak direkte til brugerne – fx “Få et stærkt tilbud i dag” istedet for “udfyld kontaktformularen”
- Overvej så få oplysninger som muligt. Du skal nok få mere info hen af vejen, hvis der er behov for det
- Er det bedre med direkte telefon kliks eller email? Prøv dig frem og mål
- Er dine call2actions synlig for brugerne hele tiden – fx hvis du benytter en knap til at lede hen til en kontaktside
- Hold dine call2actions over folden!
- Fortæller du brugerne, hvad du vil have dem til?
- Skiller dine call2actions sig ud på siden – fx stærk kontrastfarve?
- Er dine call2actions synlige både på desktop og mobil?7
- Er det bedre med en chatfunktion? Prøv dig frem
4. Du taler og lytter ikke til brugerne
For mange virksomheder bygger deres websites ved hjælp af en gammel marketingtankegang. De behandler deres websted mere som en envejs reklametavlekommunikation snarere end en tovejs kommunikation. Men tingene har ændret sig.
I dag er magten i kundernes hænder. Hvis du ikke hjælper dem i deres første øjeblikke på dit website, går de andre steder. Når kunder er frustrerede over dit website, er deres eneste mulighed at opgive sitet eller ringe til kundeservice. Som et resultat kan dit kundeserviceteam være rig på feedback.
Bruger du feedback fra kundeservice på dit websted? Start med denne liste over 9 enkle spørgsmål, som du kan stille dit kundesupportteam med jævne mellemrum. Kundeservice er en lyttepost for din operation. Få dem i gang med at tale, og gør dig klar til at tage notater.
5. For mange muligheder
Analyse-lammelse sker ikke kun, når du prøver at beslutte, hvad du skal bestille til frokost fra en propfyldt menukort. Det sker også på dit website. Hver side på dit website skal have et enkelt klart mål.
Hvis du har mere end én klar og tydelig opfordring til handling på hver side, prøver du at gøre for meget. Opdel komplekse sider i flere sider, der er enklere og lettere at navigere.
6. Gør ikke brugerne forvirret
Hvis din navigation eller stier er uklare eller forvirrende, vil dine besøgende opgive dit website.
Gør det lLet at forstå din webstedsarkitektur, effektiv websitesøgning og klar tekst vil gøre en stor forskel for dine besøgende.
7. Du tester ikke
Hver virksomhed er lidt anderledes, og deres kunder er lidt forskellige. Bedste fremgangsmåder er et godt sted at starte, men du kan ikke stoppe der.
En robust testproces er nøglen til at tage dit websted fra bare ok til en velsmurt maskine. I dag er der en række værktøjer, der hjælper dig med at teste de forskellige dimensioner på dit websted. Du kan fx benytte Hotjar, VWO, Optimizely, Google Analytics og UserTesting.
8. Du bruger for meget branding og jargon
Du er ikke Nike. Dine besøgende har typisk to mål i tankerne, når de lander på dit website: at undersøge noget eller købe noget – afhængig af hvor på kunderejsen, de befinder sig. Hvis din branding eller uklare jargon kommer i vejen for, at de får det, de ønsker, går de andre steder.
Dit website skal være mere som en bemærkelsesværdig oplevelse i butikken. Nemt at finde produkter, hjælpsom kundeservice og en samlet positiv kundeoplevelse.
9. Du svarer ikke på indvendinger
Hvad er de almindelige tøven, som dine besøgende har, når de interagerer med dig?
- Forstår de ikke dit produkt eller din tjeneste?
- Vil de se detaljer?
- Vil de vide mere om priser?
- Vil de se, hvordan dine tilbud sammenlignes med konkurrenter?
Sørg for, at du adresserer de primære bekymringer klart og direkte. Du kan få en fornemmelse af disse bekymringer på en række måder, herunder:
- Spørg salg og kundeservice
- Brug af online chat
- Læsning af kundeanmeldelser
- Lytter på Sociale Medier
- Gennemførelse af kundeundersøgelser (hvornår har du sidst gjort dette?)
- Kører brugertest
Besvar kundernes spørgsmål i dine tekster, dine beskrivelser, dine ofte stillede spørgsmål og på hele dit website.
10. Du beviser ikke, at du er troværdig
Jeg kender ikke din virksomhed Jeg kender ikke dine produkter. Hvorfor skal jeg stole på dig? Hvis dine besøgende ikke kender dig, hvordan får du deres tillid? Du kan bruge en række forskellige taktikker til at øge tilliden, f.eks. anmeldelser, udtalelser, casestudier, relevante PR-omtaler og mere.
Sælger du noget online, er det især vigtigt at sikre, at du kan demonstrere sikkerheden og pålideligheden af dit website.
Kom i gang…
Disse 10 grunde er ikke udtømmende. De er virkelig kun et udgangspunkt for at hjælpe med at øge dine website-konverteringer.
Men mange små ændringer som denne kan gøre en stor forskel. Hvis du tager dig tid til at forbedre dig inden for hvert af disse nøgleområder, er du godt på vej til at få flere konverteringer og udvide din forretning.
PS – og husk at opsamle mail-adresser på dit website, så du har mulighed for at påvirke disse kunder senere.
Genveje
SeoCustomer
V Stadionsvej 3
9600 Aars
(45) 2241 0834
henrikseocusotmer@gmail.com
SeoCustomer
Bemærk – alt arbejde udføres i samarbejde med Peoplez.